TERMENI SI CONDITII

Bine ați venit în magazinul online www.aniamis.ro; Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile noastre înainte de a plasa o comandă. Folosirea acestui website și plasarea de comenzi online semnifică acceptul dumneavoastră în ceea ce privește termenii și condițiile mai jos menționate. Aceste prevederi se completează cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată și cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor. Administratorul site-ului  www.aniamis.ro  își rezerva dreptul de a modifica acești termeni și condiții fără anunțarea în prealabil a utilizatorilor site-ului.

1. Definiții și termeni
www.aniamis.ro – este denumirea comerciala a SC ANIAMI’S BOUTIQUE SRL, persoana juridică de naționalitate română, având sediul social în județul Arad, Arad, Str. Episcop Roman Ciorogariu,nr. 79, având număr de ordine în Registrul Comerțului J02/400/18.02.2019, cod unic de înregistrare fiscala 40656960, capital social 200 lei.
Vânzător – www.aniamis.ro
Cumpărător – persoana fizică/persoana juridică sau orice entitate juridică care efectuează o Comandă pe site-ul www.aniamis.ro.
Client – persoana fizică/persoana juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către www.aniamis.ro (electronic, telefonic etc.).
Site – domeniul www.aniamis.ro și subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzîtorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri de pe Site.
Bunuri – orice produs, inclusiv documentele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de catre Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului incheiat.
Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.
Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.
Conținut
• toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
• informații legate de Bunurile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
• informații legate de Bunurile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
• date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poșta electronică (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.
Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun de către aniamis.ro, Cumpăratorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.


2. Documente contractuale
Prin plasarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul  www.aniamis.ro , Cumpărătorul este de acord să fie contactat telefonic sau prin email de către Vânzător în vederea efectuarii operațiunii comerciale.
Notificarea electronica primită de Cumpărător prin email după plasarea comenzii are rol informativ și nu deține caracter contractual. În cazuri excepționale, din motive justificate, Vânzătorul poate modifica cantitatea produselor din comandă, situație în care va anunța în prealabil Cumpărătorul. Contractul se consideră încheiat în momentul în care Cumpărătorul primește de la Vânzător notificarea de expediere a Comenzii.

3. Politica de vânzare online

3.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzi îi este permis oricărui Client/Cumpărător.
Pentru motive justificate, www.aniamis.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul Clientului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Clientului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel site-ul www.aniamis.ro. În oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții al www.aniamis.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmenționate.
3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fară a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.
3.3. www.aniamis.ro poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau promoții practicate de către acesta într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.
3.4. Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.
3.5. În cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poartă numai Cumpărătorul.
3.6 Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site-ul www.aniamis.ro (imagini statice/dinamice/ prezentări multimedia/etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.


4. Comanda

În procesul de plasare a comenzii, Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate pentru efectuarea operațiunii comerciale să fie reale, corecte și complete. Vânzătorul are dreptul de a anula comanda Cumpărătorului în situația în care datele furnizate de acesta sunt ireale, incorecte sau incomplete.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a contacta telefoninc pentru confirmarea comenzii Clienții aflați la prima comandă.
Toate ofertele promoționale și reducerile de preț sunt valabile în limita stocului disponibil și în limitele de timp precizate.

Imaginile produselor de pe site sunt cu titlu de prezentare. Deoarece culoarea laptelui matern diferă în funcție de multe circumstanțe, produsele livrate pot avea mici modificări fata de imaginile de prezentare de pe site. Totodată ne rezervam dreptul să cerem plata integrala sau parțială în avans.

Perioada de execuție a bijuteriilor care conțîn lapte matern va fi între 12 și 16 săptămâni, iar a bijuteriilor care conțin doar șuvițe de păr, cordon ombilical sau alte materiale va fi între 4 și 8 săptămâni, în funcție de complexitatea acestora și numărul comenzilor în lucru.

Comenzile clienților care au prezentat un comportament neloial (neridicarea comenzii sau alte situații neadecvate) vor putea fi onorate numai prin achitarea plății în avans prin virament bancar. Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comenzile Clienților cu comportament sau limbaj nepotrivit.
Orice sesizări cu privire la eventuale neconformități sau erori apărute în momentul procesării comenzii, se face în scris în 48h de la primirea comenzii. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

5. Returnarea produselor

Conform OUG nr. 34/2014, consumatorul persoană fizică are dreptul de a se retrage din contractul la distanță, notificând în scris, prin e-mail Vânzătorul. Retragerea se poate face fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului.

Pntru a putea returna un produs, acesta trebuie să fie în stare nouă (nefolosit) și însoțit de toate documentele cu care a fost livrat.

Transportul produsului pentru returnare va fi achitat de Cumpărător.

Vânzătorul va înapoia contravaloarea produsului returnat (fără taxele de transport, acestea intrând în cheltuiala Cumpărătorului) în termen de 14 zile de la primirea produsului returnat în stare nouă, în contul bancar furnizat de Cumpărător.

Vânzătorul are dreptul de a refuza produsele uzate sau deteriorate de către Cumpărător, produsele personalizate la cererea Cumpărătorului, precum și în situația în care termenul legal nu a fost respectat.

Atenție însă ! Dreptul de returnare nu se acordă produselor personalizate cu lapte matern sau alte incluziuni, nici produselor ce au fost fabricate ori modificate conform instrucțiunilor specifice ale clienților

6. Responsabilitatea Vânzătorului
Vânzătorul actualizează stocurile pe site, însă nu poate garanta disponibilitatea produselor. În cazul în care apar diferențe de stoc, cumpărătorul este informat corect, conform Termenilor și Condițiilor de disponibilitatea produselor comandate înainte de confirmarea livrării.
Vânzătorul se obliga să livreze Comanda în sistem de curierat door-to-door.
Vânzătorul va efectua livrarea Comenzii numai pe teritoriul României.


7. Responsabilitatea Cumparatorului

Prin crearea și utilizarea Contului de utilizator, Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențiălițatii datelor (username și parolă) și pentru gestionarea activității Contului.

Utilizarea site-ului  www.aniamis.ro și/sau plasarea Comenzilor pe site-ul  www.aniamis.ro , implică acceptarea în mod expres și irevocabil a Termenilor și Conditilor de către utilizator sau Cumpărător, în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către Vânzător, fără notificarea prealabilă a utilizatorilor site-ului. Acceptarea Termenilor și Condițiilor site-ului se confirmă de către Cumpărător înaintea plasării fiecărei comenzi, prin bifarea checkboxului corespunzător din Site de pe pagina de Comandă și/sau prin trimiterea Comenzii prin e-mail sau telefonic.

Cumpărătorului îi revine responsabilitatea acurateții datelor furnizate pentru efectuarea Comenzii, precum și responsabilitatea de a efectua plata Comenzii către curier în momentul livrării.
8. Datele personale

Furnizarea datelor personale
În utilizarea serviciului, dumneavoastră sunteți de acord să furnizații informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră, așa cum sunt acestea specificate în secțiunea de înregistrare ca utilizator și/sau formularul de comanda. Aceste informații sunt necesare pentru prestarea în bune condiții a serviciilor către dumneavoastră.

Securitatea Datelor Personale
Datele personale ale dumneavoastra vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui site. Informațiile din formularul de comandă vor fi folosite pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, eventualele promoții, buletinele informative periodice etc.
Ne obligăm să nu facem publice sau să nu vindem bazele de date conținând informații referitoare la datele personale ale clienților noștri.

9. Înregistrarea utilizatorilor

Prin înregistrarea ca membru trebuie să vă alegeți un nume de utilizator și o parola. Sunteți responsabili de păstrarea în siguranță a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele dumneavoastră de utilizator fiind integral în responsabilitatea dumneavoastră.
Sunteți de acord să ne înștiințați imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizată sub numele dumneavoastră de utilizator.
Sunteți pe deplin în cunoștință de cauză că orice informație, date, text, fotografii, grafică etc conținute în acest site sunt responsabilitatea acelei persoane/entități de la care provine. În aceste condiții nu putem sub nici o formă, direct sau indirect, fi făcuți responsabili pentru conținutul site-ului incluzând, dar nelimitându-se la, informații trunchiate, incomplete sau greșite sau pentru orice consecințe ale utilizării acestora.

În situația în care consideram că aceasta obligație nu este respectată de către dumneavoastră, ne rezervam dreptul de a nu vă accepta comanda.


10. Dreptul de autor
Conținutul (atât imagini cât și text) prezentat pe site-ul www.aniamis.ro aparține în exclusivitate Vânzătorului. Utilizatorul, Cumpărătorul nu are dreptul să copieze, să altereze sau să distribuie părți ale site-ului fără acordul scris al Vânzătorului. Orice acțiune de acest fel se consideră încălcarea dreptului de autor și poate fi sancționată conform legii.

11.Publicitate

11.1. Newsletterele www.aniamis.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de www.aniamis.ro. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea și securitatea informațiilor.
11.2. În momentul în care Clientul plasează o Comandă pe Site, are posibilitatea să își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.
Clientul își poate modifica opțiunea cu privire la acordul emis către Vânzător în orice moment:
: prin contactarea aniamis.ro în acest sens.
: prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele comerciale primite de la Vânzător.
: Renunțarea la primirea Newslettere-lor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

12. Facturare și plată

12.1. Prețurile Bunurilor afișate în cadrul site-ului www.aniamis.ro.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

12.2. Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în fiecare Comanda. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

12.3. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprimă acordul să primească facturile în format fizic o dată cu primirea Bunului comandat sau electronic, pe adresa de email comunicată în formularul de comandă. Factura se poate descărca, în format electronic, din contul de utilizator, dacă acesta a optat pentru crearea unui cont. Dacă Cumpărătorul nu deține o adresă de email validă, este rugat să contacteze echipa www.aniamis.ro pentru trimiterea documentului în format fizic, costurile expedierii facturii fiind suportate de Cumpărător.

12.4 Datele cardului de plată ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile www.aniamis.ro și nici nu vor fi stocate de către de www.aniamis.ro sau de către procesatorul de plăți integrat în Site, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o altă entitate autorizata să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul vă fi informat, anterior introducerii datelor.

Entitatea autorizată să presteze servicii de stocare a datelor de card este MobilPay, un serviciu al NETOPIA SRL, societate constituită și care funcționează conform legislației din România.

13. Declarație de conformitate și garanție legală

Declarație de conformitate: Prin prezenta garantăm și certificăm autenticitatea produselor achiziționate de la SC ANIAMI’S BOUTIQUE SRL, autorizata de ANPC conform OG190/2000, să efectueze operațiuni de metale prețioase, având Autorizația Nr. 0011115. Bijuteriile comercializate sunt din argint 925, argint 925 rodiat, argint 925 placat cu aur galben de 24K sau argint placat cu aur roz de 18K, aur galben 14K sau aur alb 14K (rodiat) și au o garanție de 24 luni. Orice reparație la produsele aflate în termenul de garanție se va efectua în mod gratuit sau se va înlocui produsul, în condițiile OG21/1992 revizuită, dacă se confirmă faptul că un defect de material sau de manoperă a reprezentat cauza deteriorării și nu utilizarea necorespunzătoare a produsului de către cumpărător. Conform OG34/2014, produsele fără gravură se pot returna în ambalajul original și în aceeași stare în care au fost recepționate, în termen de 14 zile calendaristice de la primire, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. Costurile de transport vor fi suportate de comerciant, prin curier rapid. În cazul produselor cu gravură și în cazul produselor personalizate cu lapte matern sau alte incluziuni, acestea nu se pot returna, decât în cazul unui defect de material sau de manoperă. Dacă nu se va putea înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului în cel mult 30 zile calendaristice de la data returnării, iar suma înapoiată va include și costurile inițiale de transport.

14. Forța majoră

14.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.
14.2. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără că vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

15. Legea aplicabilă – Jurisdicția
Prezentul contract este supus legislației române. Orice dezacord va fi rezolvat pe cale amiabilă, iar în situația în care rezolvarea amiabilă nu este posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești competente ale Municipiului Arad.