Cum iau naștere aceste bijuteriile cu lapte matern
Blog

Cum iau naștere bijuteriile cu lapte matern

Probabil le-ai admirat, ți le-ai dorit și te-ai întrebat cum iau naștere aceste minunate bijuterii.

 

Te invit să vii cu mine în culise, unde îți voi povesti cum prind viață și care este parcursul lor de pe masa mea de creație până la a-ți oferi ție un strop de eleganță și rafinament dar și o amintire de neuitat.

Astfel laptele matern trece printr-un proces de conservare și solidificare, după ce acesta este uscat, este transformat într-o pulbere foarte fină și amestecat cu rășină.

Când compoziția din rășină și lapte este complet uscată, aceasta trece printr-un proces de șlefuire/finisare.

După ce forma finală a pietrei din lapte este gata, aceasta este îmbrăcată într-un strat foarte delicat de rășină, pentru a-i oferi strălucire și protecție.

Varianta finală este montată într-o bază din metal prețios (aur sau argint).

 

Aceasta este rețeta pe scurt însă procesul este unul îndelungat care poate dura până la 18 săptămâni.

Știu că pare mult la prima vedere însă procesul necesită grijă și atenție sporită la detalii. Este foarte important ca procesul să nu fie grăbit iar uscarea să se facă exact în timpii indicați pentru ca bijuteria să își păstreze proprietățile și să nu se deterioreze rapid. 

Perioada de execuție a bijuteriilor care conțin lapte matern durează între 12 și 18 săptămâni, iar a bijuteriilor care conțin doar șuvițe de păr, cordon ombilical sau alte materiale va fi între 6 și 10 săptămâni, în funcție de complexitatea modelului și a numărului de  comenzi în lucru.

Primesc des întrebări legate de ce este necesar să fie făcut pentru ca laptele să poată fi folosit pentru a crea o bijuterie. Am ales să fac o listă cu cele mai frecvente întrebări care să vă ajute atunci când pregătiți coletul.

 

Care este cantitatea de lapte necesară pentru realizarea unei bijuterii?

Pentru a realiza o bijuterie, sunt necesari minim 5 ml de lapte matern, însă cantitatea poate diferi în funcție de modelul ales.

 

Se poate folosi laptele congelat mai vechi?

Da, se poate folosi, chiar și laptele congelat de peste 5 ani. Nu sunt necesare aceleași proprietăți ca și pentru consum.

 

Cum se ambalează laptele matern și celalte materiale?

Înainte de a trimite laptele matern, este necesară congelarea acestuia minim 48 h. Acesta se congelează într-un recipient steril. Poate fi punguță pentru stocarea laptelui matern sau recipient pentru urocultură. Ulterior se înfășoară în folie alimentară și folie de aluminiu. Pentru a nu se sparge recipientul, este de preferat ambalarea acestuia într-un carton mai gros sau folie cu bule!

Șuvițele de păr se leagă cu ață, ulterior se învelesc intr-un șervețel sau coală de hârtie.

Dințișorii de lapte se învelesc într-un servețel sau coală de hârtie, ulterior într-un carton gros sau folie alimentară pentru a nu se sparge.

Celelalte materiale, precum cordonul ombilical, florile uscate sau țesăturile se pot împacheta într-un șervețel sau coală de hârtie.

Pe fiecare recipient se trece numele.

Este de preferat a se trimite prin curier(de luni până miercuri, să nu stea peste weekend prin depozitele curierului). Dacă nu vă aflați în aria de acoperire a curierului, se poate trimite și prin poștă, cu mențiunea să ajungă direct la sediul nostru.

 

Nu este problemă dacă se decongelează laptele?

Nu, deoarece nu sunt necesare aceleași proprietăți ca și pentru consum.

Acum că ai aflat cum le creez trebuie să înveți și cum ai grijă de ele ca să te bucuri de ele timp îndelungat, chiar și atunci cand puiul tău nu mai e chiar un pui de om ci copilas sau chiar adolescent în toata regula. 🙂

 

Bijuteria ta este unică, iar garanția ei este pe viață. Trateaz-o cu grijă, oferă-i iubire și afecțiune și te va bucura pentru mult timp.

 

  1. Praful și uzura zilnică diminuează strălucirea bijuteriilor. Acestea, aduc, cu timpul, un aspect tern suprafeței metalelor prețioase – aur, argint sau rășină. Protejează-ți bijuteriile, trateză-le cu dragoste și asigură-te că le acorzi atenția necesară, pentru a te putea bucura de ele cat mai mult timp!
  2. Frecarea bijuteriilor cu periuțe si paste de dinți abrazive, pot produce zgarieturi și deplacări iremediabile. Folosește numai cârpe moi, profesionale, special create pentru a da strălucire diferitelor tipuri de bijuterii.
  3. Frecvența ștergerii și lustruirii bijuteriilor nu trebuie să fie prea mare, deoarece le poți deplaca sau subția. Numai când și-au pierdut din strălucire, bijuteriile se pot șterge delicat cu o lavetă moale.
  4. Nu purta bijuteriile în orice moment, mai ales în timp ce faci treburi casnice. Purtarea lor în timpul somnului, înotului sau dușului poate cauza uzura accelerată. Expunerea la clor în bazinele de înot poate determina decolorarea și deplacarea bijuteriilor, precum și mătuirea pietrelor din rășină. Evită să porți bijuterii pe plajă, unde sarea de mare, soarele și nisipul ar putea ușor să marcheze aspectul pietrelor din rășină. Cel mai bine este sa le păstrezi într-o casetă specială, când nu sunt purtate.
  5. Evită purtarea bijuteriei pentru timp îndelungat la soare, astfel vei preveni îngălbenirea timpurie a pietrei din rășină, personalizată cu amintirile tale. Evită schimbările extreme de temperatură, nu purta bijuteria în fața cuptorului, unde temperatura este foarte ridicată și nu o lăsa vara în mașină.

  6. Depozitarea incorectă, îngrămădirea poate duce la abraziuni. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este strângerea lor cu grija înainte de a le stoca.
  7. Pentru a evita agățarea sau frecarea bijuteriilor, accesorizarea trebuie să fie ultima etapă din ritualul tău, după machiaj și îmbracare. Regulă pe care te sfătuim să o respecți și la procesul invers, atunci când bijuteriile se vor scoate primele, înaintea hainelor.
  8. Ritualul de îngrijire cosmetică și aplicare a parfumurilor sau loțiunilor trebuie realizat cu cca. 15 minute înainte de accesorizarea cu bijuterii. Astfel, poți evita contactul acestora cu substanțe care pot duce la coroziune, decolorare și deplacare în timp.

Acum că știi care sunt pașii pentru a crea o astfel de bijuterie dar și cum să o îngrijești, îți doresc navigare placută prin magazinul de pe site. Dacă nu te-ai hotarat sau vrei sa mă întrebi ceva înainte de a comanda, te invit să mă urmărești și pe facebook sau să mă contactezi, fie pe mail, fie telefonic!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *